Jävla Stenmark!

Jävla Stenmark! när vi var unga så var det Stenmark som gällde alla skulle åka utförsåkning, men tänk om vi hade vuxit upp på Assar Rönnlunds tid denne ståtlige furie i skogen. Var ute och åkte skidor idag en liten runda på ca 2 Km åkte jag två varv, vilka förutsättningar vi har för denna vackra sport en meter snö, lagom kallt ca 2-3 minusgrader , stora vid sträckta områden som man kan sträckaut på. Nu behövde visserligen inte jag så stort område, jag åkte två varv istället. Det andra varvet gick mycket fortare, det är ju lite lättare när man vet vart man skall och sen så kom jag väl in i andra andningen också. 
Med tanke på alla stopp för att vila och släppa ner mjölksyran på en behagligare nivå så kanske det inte gick så fort på andra varvet ändå, men det kändes mycket bättre. Va trött jag var när jag var färdig med åkningen man förstår varför de är så trötta i tv när det kommer i mål efter att ha åkt en skidtävling.
Undra hur många vuxenpoäng som en skidtur på längden ger? Ja men jag e ju snart 50 år så påsen med vuxen - poäng borde väl ändå vara full. Viken fin utrustning det finns nu förtiden inget krångel med valla, bindningar, pjäxor eller något annat, bara att stoppa ner fötterna i skorna sätta fast dem på skidorna och åka iväg, kan det bli lättare? Nej jag säger bara grattis ni som har vuxit upp med Gunde Svan, Torgny Mogren o Wassberg, vi som växte upp med Stenmark är nog den förlorade generationen, vi måste ju ha backar, liftar, pjäxor som man inte kan gå i. Nej fy jag säger bara Jävla Stenmark.

RSS 2.0