Nötfärs med gnocchi.

        Lätt rätt med nötfärs o gnocchi.

Detta är en rätt till två personer men den är lätt att dubbla för fyra.

Hacka grönsakerna till kuber med ca 10*10 mm
förutom vitkålen den ska vara strimlor 5*20 mm
och vitlöken. Den hackar du så liten du kan eller river.
Stek i smör o olja, med hög värme. när det börjar
ta färg så lägger du undag grönsakerna och lägger i
nötfärsen i samma panna. Tills den har fått rätt färg,
salta o peppra. Under tiden så har du kokat upp rejält saltat
(1/2 matsked salt) vatten, ca 1L. När det kokar
så hivar du i gnocchisen och koka dem till de flyter upp
till ytan.
Blanda ihop allt igen i samma panna samt osten och oliverna.
Sedan är det bara att servera, direkt ur pannan.
Gnocchin kan bytas ut för att äta med bara bröd.
 
1/2 Morot
1/2 Lök
3-4 Blad vitkål
lite Vitlök
1/2 Burk feta ost(den med oliver)
1/2 Paket gnocchi
1/2 Msk salt
ca 300 gr Nötfärs
lite smör och olja till stekningen av grönsakerna.
 

RSS 2.0