Träning

Japp idag har man tränat igen cykling löpning o simning. cyklade gjorde jag i 15 min, löpte gjorde jag i 10 min samt simmade resten. efter det så tog jag en bastu mao en under bar kväll. :P

Träning

Idag 22/1 11 har jag sprungit! jag sprang till brandstationen ruchade lite på slutet mot brandstationen och vid hemmet. vilket gjorde att jag fick upp hyfsad puls blev rejält trött, jag var ute i 20 minuter och temperaturen var runt noll grader Celcius. Vilade lite vid brandstationen eller rättare sagt gick ca 200 meter. blev även tvungen att stanna för att knyta snöret på skon. för övrigt så funkade knäna ganska bra, lite klen i fotlederna kändes det.

Nationalist, Romantiker, Kulturell(kulturälskare)

Nationalist, Romantiker, Kulturell(kulturälskare), mot religion, förkämpe för demokratin. Jag hörde en föreläsning av Mario Vargas Llosa Han sa delvis att nationalism är inte nationalsånger, landshjältar eller att inte släppa in nya influenser och nya nationaliteter till ett land. Utan författare som utvecklar språket, folk som får medmänniskor att trivas så att de kan utvecklas för att skapa en bra nation, samarbeta med nya influenser för att utveckla landet. Han sprack lite i rösten och inte ett öga var torrt när han pratade om Patricia (frugan). han har även genomgått en förändring, som ung var han kommunist och troende. Men det förändrades med åren dok inte till motsatsen utan till något mellanting. Bara för att man inte är troende (oavsett tro) så kan man fortfarande ha attityden "att vända andra kinden till".Bara för att man inte är kommunist så kan man fortfarande bry sig om sina med människor. samtidigt som han hyllade de länder som har den mest amerikaniserade marknadsekonomin (om nu jag förstår det hela rätt). vad gäller Brasilien Argentina o Mexiko. Och att Nationalism o Religion har orsakat flest människors död. Ja! jag vet att jag inte kan återge en bråk del av föreläsningen, jag kan nog inte heller ge en rättvisande bild. jag ville bara ge er en liten inblick och väcka ett intresse så att ni kan gå in på svt.se och se själva, eller om det kommer en repris på TV. jag tror att det var en repris som jag så. Just nu läser jag en bok av Mario den är spännande som en Bok av Jan Guillou eller John Grisham och det är ju överraskande, för att vara en Nobelpris tagare.

RSS 2.0